پایه حقوق و دستمزد سال جاری برابر مصوبه وزارت کار مبلغ 272هزار تومان است. در بسیاری از سازمانها و بنگاههای تولیدی و خدماتی، حقوقبگیران در حدود همین رقم، دستمزد دریافت میکنند./b>
حال با توجه به درآمد خانوارها و متوسط قیمت مسکن در تهران به راحتی میتوان شاخص دسترسی به مسکن یا همان طول مدت انتظار برای صاحبخانه شدن را در دهکهای مختلف محاسبه کرد.
هرچند برای مشخص شدن چنین شاخصی، اعلام مراجع رسمیمهم و قابل استناد است، اما حال که اعلام و تکذیب آن باعث ابهام در جامعه شده، گروه مسکن دنیای اقتصاد با محاسبه زیر زمان انتظار برای صاحبخانه شدن را مشخص کرده است.
اگر متوسط قیمت یک واحد مسکونی معمولی در شهر تهران با متراژ 75متر مربع در حدود 115میلیون تومان باشد در اینصورت گروههای کمدرآمد با حداقل دستمزد باید 35سال و 2ماه کل حقوقشان را برای خرید مسکن کنار بگذارند تا بتوانند بعد از این مدت صاحب مسکن شوند. البته فرض براین است که قیمت مسکن در طول این 35سال هیچ تغییری نکند و خانوارها در این مدت کل حقوق دریافتی را کنار بگذارند!
آنچه برای انتظار صاحبخانه شدن محاسبه شد فقط برای حقوقبگیران معمولی و به لحاظ درآمدی در سطح ضعیف، است.
اما برای کسانی که در دهک اول و دوم جامعه به لحاظ سطح درآمدی قرار دارند، اوضاع چگونه است؟
دهک اول از نگاه متولیان بخش مسکن ضعیفترین قشر جامعه از نظر اقتصادی محسوب میشوند.
این گروه حتی از نظر وزارت مسکن توانایی حضور در طرح مسکن مهر را هم ندارد؛ چون قدرت مالی برای پرداخت آورده نقدی در این پروژه را ندارند.
وزارت مسکن برای دهک اول و دوم طرح مسکن اجتماعی را در نظر گرفته است. در این طرح دولت از طریق سازمانهای امدادی کمک مالی میکند تا این افراد صاحب مسکن شوند.
برای این گروه مینو رفیعی، کارشناس ارشد حوزه مسکن معتقد است: بین 110 تا 120 سال باید افراد درآمدشان را کنار بگذارند تا بتوانند صاحبخانه شوند.
رفیعی با تاکید بر اینکه زمان انتظار برای تامین یک واحد مسکونی سال به سال طولانیتر میشود، گفت: بر اساس آمارهای منتشر شده در سال 85 زمان انتظار برای تامین یک واحد مسکونی 75متری برای دهک اول(گروه کم درآمدترین) بین 110 تا 120سال بوده است.
مینو رفیعی در گفتوگو با خبرگزاری فارس اظهار داشت: زمان انتظار برای تامین یک واحد مسکونی 75متری برای سال 84حدود 108سال بود که این عدد در سال 85 به بیش از 110سال افزایش یافت.
وی ادامه داد: این وضعیت از یک نسبت قیمت مسکن بر درآمد محاسبه میشود و حداقل قیمت مسکن نسبت به درآمد سالانه محاسبه و هر عددی که حاصل شود بر دهکهای 1 تا 4(گروهها رقم درآمد) ضرب شده و عدد مورد نظر استخراج میشود که با این حساب برای دهک اول120 سال به دست میآید.
رفیعی گفت: زمان انتظار برای تامین یک واحد مسکونی 75متری سال به سال در حال طولانی شدن است؛ چرا که قیمتهای مسکن نسبت به درآمدها خیلی بیشتر افزایش یافته است.
این کارشناس اقتصادی مسکن، افزود: زمان انتظار برای خرید یک واحد مسکونی 75متری نیز برای دهک دهم درآمدی که جزو اقشار پردرآمد حساب میشود، 8 تا 9سال است.
منبع< روزنامه دنیای اقتصاد/b>
سلام دوست عزیز.
اگه تمایل داشته باشین با هم تبادل لینک کنیم. ممنون میشم به وبلاگ من هم سر بزنید
همه ی اینا به کنار ولی من زوجای دور و برم رو می بینم بیشترشون بعد از مدت کوتاهی که از زندگی مشترکشون صاحب خونه میشن.البته استثنا هم وجود داره اونا هم کسایی هستن که خودشون حساب و کتاب پس انداز ندارن و وقتی به زنئگیشون نگاه می کنی متوجه میشی اشکال از خودشونه! با اینکه طرفای ما اصلاَ خونه ارزون نیست و حتی قیمت زمین و خونه از تهران هم چیزی کم نداره!
راستی با اجازه لینکتون کردم که بفهمم کی آپ می کنین.(کدوم اجازه؟!)
قبوله
ولی اونییم که یه قول شما بعد چندسال صاحبخونه شدن
از کلی از هزینه هاشون صرفنظر کردن
واقعا که به دست آوردن یه خونه ۷۵ متری هم رویاست .
ما یکیشو داریم می خواییم بفروشیم مشتری نداره زیر قیمت میدیم ۹۰میلیون اگه کسی خواست بسم ا..
این آدرس آپ
خب قیمتتون بالاست
تمام اقساط نمیشه؟؟
دی
خونه یاد چند سال پیش بخیر ارزون بود.
باید پس انداز داشت باید مدیریت باشه خیلی ها وام می گیرند
درآمد مناسب -برنامه ریزی-مدیریت هزینه ها عواملی هستند که خود آدم میتونه مدیریتشون کنه واختیارسش دست خود آدمه ولی بعضی موارد مثل ثبات بازار مسکن و نوع تسهیلات اعطایی از مواردیه که فرد تاثیری در اونا نداره
کجـاش؟؟
فوقش اجاره میکنیـم
برا شما ۴۰میلیون نقد آخه اینجا اینقدرها گرون نیست ما به ۴۰تا هم راضیم تابفروشیم یه بهتر بخریم اما مشتری نیست
چه زود از ۹۰ اومدین ۴۰ میلیون
دی
بازر راکده دیگه
به نوعی اشباع شده